26 Aralık 2011 Pazartesi

Doranın yep yeni sitesi


Doranın en iyi taraflarından biride kız çocuklarının dorayı çok sevmesiydi.Dora
Meraklı ve yardım sever Dora, maymun Boots ve sevimli dostlarıyla her macerasında hem eğlendiriyor, hem de çocuklara öğretiyor.
Bunu bilen türk anneler kızlarına her zaman dora oyunları oynatıyor.Çünkü kızlar için dora bir idol bir ekol,hatta en güzel bilgi, eğlence
dora'nın çizgi filmlerindedir.Bir anne ya da baba çocuğunun iyi yetişip, iyi gelişmesini ister.Çocuklar doraya bayılıyorlar birde en çok dora gameste vakit geçiriyorlar.
Dora games sizlerin için bir bin türlü dora oyunlarını topladı.Bu oynuları süzgeçten geçirerek sizlere sundu. Dora games 3 sitesi ailelerin hizmetine açıldı.
Bu sitede doranın farklı görmediğiniz maceralarını yaşayacaksınız.Dora sizlere yeni taraflarını gösterecek ve doranın bilinmeyen yönlerini bu sitede tanıyacaksınız.
http://www.doragames3.com siteye bakıp dolaşabilirsiniz.

23 Aralık 2011 Cuma

Youtube hesabım banlandı!


Youtube hesabım banlandı.Sebebi telif hakkı olan videoları paylaşmakmış.Telif hakkı olan 10 tane videom vardı.Onlarında birazını youtube yönetimi silmişti.Kalanları da ben sildim.Sonra 1 tane gözümden kaçan video olmuş ve hesabım kapatıldı.240 tane falan kendi çekimim olan tanıtım ders videoları vs gümledi gitti.Neyse hayırlısı olsun.

20 Aralık 2011 Salı

Oyunlar 9 antika gibidir.





Oyunlar 9 internette geçmişi eski olan çok popüler sitelerden.Oyunlar-9.gen.tr de onun yan sitesidir.Aslında kuruluş amacı birinde sadece türkçe oyunlar olması hedeflenmiş ve bu hedefe doğru yürünmüştü.Bir çok alandada başarılı olmuş kişilerden oluşan ekibi artık türkiye piyasasından çekilme kararı almıştır.Evet doğru duydunuz artık türkiye piyasasından çekiliyoruz.ama türkçe oyunlar geliştirmeye devam edeceğiz.
Oyunlar 9 antika gibidir. Eskidikçe değeri artar manevi değeri... Oyunlar 9 yeni hareketiyle devam ediyor.

Oyun,Oyun oyna,Yeni Oyunlar 9 | Oyunlar-9.gen.tr Ziyaret edin göreceksiniz yeni halini.

19 Aralık 2011 Pazartesi

OyunPisti


Bir varmış bir yokmuş iki küçük pisti varmış bunlar şirin birer kurtçukmuş. Küçük pistiler ,sevimlilikleriyle herkes tarafından sevilirmiş.En sevdikleri meyve elma oluncada kavga da ondan çıkarmış.fark kardeşler elmayı paylaşamayınca kavga ederlermiş.

Benim deme yarışı başlamış aralarında,tam bu arada anne gelmiş eve ne oluyor burdu pistiler demiş duruma el koymuş.Madem elmayı paylaşamadınız ben yerim elmayı demiş annesi. ve elmayı yemiş.
masalda burda bitmiş. :)))

http://www.farkbulmacaoyunlari.gen.tr Daha fazla masal için siteye girin. :) Yeni güncellemelerle devam edecek.

16 Aralık 2011 Cuma

Barbie Masalı





Çok eskiden bir barbie yaşarmış.Bu barbienin birde papağanı varmış.Barbinin kızı papağanla çok iyi anlaşırmış.
Barbinin kızı prenses bir gün yavru bir serçe bulmuş.bu serçe yaralıymış.Prenses serçeyi çok sevmiş.Onu yanına alarak yaralarını sarmış.Serçe bir süre sonra iyileşmiş.prenses, buna çok sevinmiş.serçe iyileşince taklalar atmaya başlamış.Prenses buna çok sevinmiş ve onu yanından ayırmıyormuş.Prenseste onun yanında olmasından memnunmuş.
Papağan tamamen unutulduğunu sanıyormuş.Küçük serçeyi çok kıskanıyormuş.Serçe ise papağandan çok korkuyormuş.
Bir gün prenses annesiyle birlikte elbise almaya gitmiş.Papağanla serçede yalnız kalmış.Hemen kavgaya tutuşmuşlar.
Serçe hızla kaçıyormuş.Papağan onu kovalıyormuş.Serçe papağanı daha çok öfkelendirecek şeyler söylüyormuş.
Papağan öfkeden kudurmuş gibiymiş.
Serçe uslanmak bilmiyormuş.Hızla kaçarken,serçenin tüyleri kopuyormuş.Serçe dökülen tüylere aldırmamış.
Derken papağan serçeyi yakalamı8ş.Bu küçük varlığa dikkatle bakmış.
Serçenin korkuyla titremesine acımış.bir kötülük yapmaya kıyamamış.
Serçeye demiş ki:
"Hemen şu pencereden uç,git.
Bir daha da gözüme görünme.Prenses yalnızca benim dostum olacak.
Sen bir daha gelmeyeceksin!"
Serçe üstelemiş
Dost olamaz mıyız?

Bu onun son çağrısı imiş.
Papağan onun dostluğunu istememiş.
Serçe daha fazla kalamayacağını anlamış.
Papağana veda etmek istemiş.Ama papağan,onu pencereden dışarıya atmış.Veda etmesine izin vermemiş.
Serçe,ağlayarak pencereden uçup gitmiş.
Serçenin gidişi papağanı çok üzmüş.
Küçük bir kuşa yaptıkları için kendinden utanmış,pişmanlık duymuş.Ancak pişmanlığın yararı olmamış.
Serçede barbie,nin yanına dönmeyi istiyormuş.Ama korkudan bunu hiç denememiş.
Sarayın bahçesindeki bir ağaca yerleşmiş.
Barbie eve dönünce Serçeyi aramış.
Derken,yerdeki tüyleri görmüş.Papağanın serçeyi yediğini sanmış.
Çok öfkelenmiş papağanı kuyruğundan yakalamak istemiş.Papağan korkuyla kaçmaya çalışmış.Bu sırada papağanın kuyruğu kopmuş.Barbie üzüntüyle elinde kalan tüylere bakmış.
Papağan aceleyle pencereden kaçmış.Sarayın bahçesindeki bir ağacın üzerine konmuş.
Bir daha korkudan içeri girememiş.Barbienin annesi olanları öğrenmiş.Papağanı korkuttuğu için barbieye çok kızmış.
Ona kötü davranmış.Sonra papağanın konduğu ağacın altına gelmiş.
Papağan,barbienin annesine serçeye zarar vermediğini anlatmış.Serçe kralla papağanın konuşmalarını işitmiş.Papağanın pişmanlığını anlayınca onu affetmiş.Saraya geri dönmüş.
Papağan ve barbie barışmışlar.
Bundan böyle hep dpost kalmışlar.

alıntıdır.
http://barbie-oyunlari.blogspot.com

13 Aralık 2011 Salı

Beyaz perde ve oyun



Beyaz perdeye düşen süretler ,olağanüstü varlıklar,gerçeklerden çok hayal gücünün perdeye yansıması insanı sinamaya çeken davranışlardan biri.
Beyaz perdeyi dünyaya tanıtan A.B.D olmuş ordan bütün dünyaya yayılmış olan sektör sinema olmuştur.Sinema da film seyretmek ayrı bir tat ve haz
olmuştur.Sinema ve tiyatro tozu yutmuş kişiler bu sektörün emekçileridir.Bizlerde seyircileriyiz.Bu sektör bir çok insanın iş ,aş veren bir sektördür.
Son yıllarda sinema hızlı bir şekilde büyüyor izleyenlerde daha çok zevk veriyor ilgi daha çok artıyor.
sinema sektörü dünyada büyüdükçe izleyen ve izleten çok olacaktır.Türkiye de sinema sektörü son yıllarda çok büyüdü,her gün yeni yeni filmler gösterime
giriyor. bundan seyirci olarak çok mutluyuz.Sinema da büyük paralar harcandımı kaliteli filmlerde artıyor,yabancı sinemalardaki efekler ve görüntüler
türk sinemasında görmek çok hoş oluyor ,seyir keyfi artıyor.Bugün bir film tanıtımı gördüm çok hoşuma gitti artık türklerde güzel film yapabiliyor
dedim şimdi merakla o filmin gösterime girmesini bekliyorum.Kalite ve konu güzel oldumu eminim ki film seyreden artaçaktır.Kalite her zaman kazanır.
Sinema hayal ve gerçeklerin karışımı olması seyir keyfini arttıran gerçeklerden biridir.

12 Aralık 2011 Pazartesi

aile ve oyun



Anne ,baba olmak çok zor bir görev ,çocuklarınızı iyi yetiştirebilmek için ,iyi ebeveynler olmalıyız .Mutlu çocuklarımız olması için onları
iyi tanımalı sevdikleri şeyleri beraber yapmalıyız.Evlerin neşesi çocuklar onlarla ooyun oynamayı asla unutmamalıyız.Mesela kızınız var en çok hangi oyunu oynamayı seviyorsa sizde oynamalısınız.Evcilik oyunumu oynamak istiyorsunuz? sizde oynayın ki çocuk sevildiğini bilsin.Günümüz toplumunda çalışan
anne ve baba çocuklarına zaman ayıramıyor malesef.Herne olursa olsun çocuklarımızla oyun oynamak için zaman ayıralım kısa da olsa oyun oynayalım onlarla ilgilenelim.
Gelecekte biz annemizle babamızla oyun oynamadık demesinler ,bizlerde çocuktuk oynamasını bilen ailemiz vardı çocuklarıyla unutmayın.
Hadi oyun oynama gidelim çocuklarımızla, gülelim eğlenelim.

8 Aralık 2011 Perşembe

Top ve futbol oyunları


Bir top oyunu insanları sokağa dökecek kadar etkili bir oyundur. Futbol oyunu bunların en başında gelir. Top yuvarlaktır kim iyi günündeyse o kazanır. Türkiye’de top denil dimi akla Fenerbahçe ve Galatasaray derbisi gelmektedir. Yani yuvarlak bir top sayesinde bir derbi maçı meydana geliyor. Top Oyunları geçmişten günümüze gelen eski oyunlardan biridir. İnsanlar topun peşinde koşmaya her zaman devam edecektir. Bugün birçok oyun toplar sayesinde oynanmaktadır. Top oyunları hayatın bir gerçeği haline gelmiştir ve devam edecektir. Top yuvarlaktır, şans kimdeyse top ona gidermiş derler. Yolda top görsek vurmadan Edemeyiz işte öyle bir şey. Çocukların en iyi oyuncakları ve oyunları top oyunlarıdır. Erkek çocuğuna belki ilk oyuncak top alınır. İlk oyunları da top oyunu oynamaktır. Top oyunları oynamayı sevmeyen yoktur Bu sitede de sizlere sunduğumuz oyunlardaki toplara vurmaya devam edelim. Oyun oynamak topla başlar.
Futbol Oyunlarının vazgeçilmez adresi Burasıdır.

2 Aralık 2011 Cuma

doranın oyunları

İngilizce oyun sektöründe yeni olan bir siteden bahsedeceğim.Management games alanında faliyet gösteren http://www.managementgames1.com sitesi yönetici içerik oyunlarının en iyilerinden biri olmaya aday.Sitede çok güzel yönetici oyunları bulunmakta olup sizler için kaliteli oyunları topluyorlar.Dora games de alanın yeni bir site.sitede birbirinden güzel dora oyunları bulunmakta.site çok yeni bir atılımla kendi oyunlarını yapmaya başladı.artık sizde doranın sevilen oyunlarını site aracılığı ile oynamaya başlayaksınız.dora games te en güzel dora oyunları vardır.

Farmville oyunu oynamak

Farmville oyunu oynamak için en başta gerekli olan şey komşular ve sayıları.Yapmanız gereken bir tarla sayibi olmak,bu tarlayı kare kare ,yan yana gelecek
şekilde dizmek.Oyun açıldıgında sizin bir tarlayı süren bir bay veye bayan çiftçiniz bulunuyor ,onun hareketini siz sağlıyorsunuz mausunuzla yapmak istediğiniz
her neyse onu o yapıyor,ekmek,sürmek onun hareketiyle olmakta.Bu sanal tarlanızın birde marketi var ,ekeceğiniz ürünler ve mazemeler burda satılmaktadır.
Ekim yaptıgınız bu ürünler başlıca bu markette seeds ve trees adlarıyla yer alır.Hayvanlar animals adıyla,dekorlar decorations,evler ise buldins ile yer almaktadır.
son olarak birde tarlamızı sürmek hasat yapamk için motorlar ve biçer döverlerimiz bulunmaktadır bunlarda markette vehicles adındadır.
farmville oyunun belli kuralları vardır,tarlayı ekmek ,sürmek ve komşu yardımlarıyla oyunu oynamaktır.Tarlamızı büyütmek için komşu sayınızın yeterli olması ve coins
yani paranız olması yeterli.Tarlayı da marketen alıyoruz adıda expand farm geçer.Tarlanızda yaptıgınız işlemler sayesinde para ve level kazanıyorsunuz.Ne kadar çok level
atlarsanız fv nizde o kadar artar.Bu yeni oyuna başladıgınızda level atlamak çok hızlı ,level büyüdükçe atlama hızınız yavaşlar.Zaman geçtikçe oyun
oynamak biraz alışkanlığa da döner.Farmville oyununu oynarken zaman zaman görev gelir ekranınıza ,bu görevler özellikle farklı hayvanlar ve eşlar kazandırır.
Farmville oyununda dönem dönem bazı yenilikler çıkarıyor,ingiliz tarlası,deniz tarlası çıkarıyor ve son olarak gelecek bir kış tarlası olacak.Farmville
oyununda yaz,kış temaları ve özel günlere ait yayınlar yapmaktadır.Masele cadılar bayramına özel ağaç ,ev ,çeşitli eşyalar çıkarmaktadır.